RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

RTV Utrecht zendt herdenking tramaanslag Utrecht uit

UTRECHT - RTV Utrecht zendt woensdag live op radio en televisie de herdenking van de tramaanslag op 18 maart 2019 uit. De herdenking kent een aangepast programma: vanwege de coronamaatregelen is de openbare herdenking afgelast.

De gemeente heeft besloten om in aangepaste vorm alsnog stil te staan bij de aanslag in en bij de tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht. Burgemeester Jan van Zanen zal een toespraak houden en stadsdichter Ruben van Gogh een speciaal gedicht. Ook zullen de stadsvlaggen op het stadhuis, het stadskantoor en wijkservicecentrum Vleuten de Meern halfstok gaan. Om precies 10.43 uur, het moment dat Gökmen T. het vuur in de tram opende, zal de Domtoren luiden om een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers aan te kondigen.

Woensdag is ook de herinneringsplek op het 24 Oktoberplein gereed. Bewoners van de stad en andere betrokken wilden graag een blijvende plek om medeleven te kunnen tonen en slachtoffers te herdenken. Bij het plein is daarom een park aangelegd. Volgens de gemeente verbeeldt het ontwerp de golf van ongeloof en verdriet die door de stad ging na het schietincident.

In onderstaand achtergrondverhaal blikken we terug en vooruit met direct betrokkenen. Wat heeft de aanslag met hen gedaan? Wat is de impact geweest op de stad Utrecht?
[Pageflow:tramaanslag]


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -