RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Daklozenopvang in Utrecht laat nog maar beperkt bezoekers toe

UTRECHT - Daklozenopvang 'Herstart' in het centrum van de stad Utrecht neemt maatregelen om besmetting met het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. De dagopvang vindt het onverantwoord om zeventig mensen tegelijk binnen te hebben.

De opvang wil maximaal vijfentwintig bezoekers in huis hebben. "Herstart is nog steeds open voor mensen die opvang zoeken", zegt een woordvoerder in een schriftelijke reactie op vragen van RTV Utrecht. "De medische zorg op onze locatie is geďntensiveerd, mensen kunnen douchen, naar het toilet, soep eten en koffie- en theedrinken. En daarna wordt hen gevraagd het pand te verlaten."

SPOEDOVERLEG
Vanmiddag heeft de daklozenopvang spoedoverleg gehad met de gemeente om afspraken te maken over de opvang. "Samen met handhaving en politie hebben we gisteren en vandaag afgesproken om meer inzet te plegen op straat. Dat is ook gebeurd, we zien inderdaad dat mensen - ook door het mooie weer - meer in parken zijn."

Volgens de daklozenopvang is er nog geen directe toename van overlast en is er nauw contact met omwonenden.

OVERIGE MAATREGELEN
Herstart neemt nog meer maatregelen om besmettingen te voorkomen. Zo wordt bezoekers en bewoners gevraagd om bij gezondheidsklachten zich zoveel mogelijk af te zonderen.

"Vaak hebben mensen een eigen kamer in de daklozenopvang. We beperken de gezamenlijke momenten, zoals maaltijden."

Herstart wil de richtlijnen van het RIVM volgen maar die plaatsen de instelling wel voor een dilemma. "Het leidt ertoe dat we daklozen nu overdag niet overal de hulp, begeleiding en het activeringsaanbod kunnen bieden zoals we dat onder normale omstandigheden doen. We zijn met aanbieders en partijen in de stad in gesprek over de vraag welke passende oplossingen we hiervoor met elkaar op korte termijn kunnen organiseren, waarbij we ook willen leren van ervaringen uit het buitenland."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -