RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tip van juf Brigit in tijden van corona: spelend leren

UTRECHT - Ik ben fan van spelend leren. In mijn klas ben ik continu op zoek naar simpele materialen waarmee je aan veel doelen werkt. Ik werk vaak met een spellencircuit, waarbij kinderen zelfstandig aan de slag gaan met een spel of opdracht. Ze leren samenwerken, doorzetten en logisch nadenken. Wist je dat dit ook thuis kan? Vaak heb je die materialen namelijk al in huis!
Ben jij ook opeens juf mama of meester papa? Door het coronavirus zitten duizenden kinderen thuis en zitten ouders misschien met hun handen in het haar. Juf Brigit van de Anne Frankschool in Bunnik geeft bij RTV Utrecht iedere schooldag een tip om de komende weken toch vooral gezellig te houden.
Mijn eerste tip is dan ook: spelletjes spelen. Neem spelletjes als rummikub, kaartspelletjes, mens-erger-je-niet of kwartet. Bij bordspellen oefen je met tellen, getalbeelden en strategisch denken. De fijne motoriek en oog-handcoördinatie (pion verzetten, kwartetkaarten vasthouden) wordt gestimuleerd en daarnaast leren kinderen zich focussen en concentreren.

En misschien wel het allerbelangrijkste: spellen dragen bij aan de sociale en emotionele ontwikkeling. Kinderen leren op hun beurt wachten, omgaan met winnen en verliezen en spelregels onthouden.

Dus, zeker in deze tijd wanneer een dag misschien best lang duurt: lekker spelletjes gaan spelen met elkaar! Gezellig toch? En mocht je nou geen spellen hebben of er op uitgekeken zijn: laat je kind eens een eigen spel ontwerpen met zelfbedachte spelregels en voer het uit!


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -