RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tip van juf Brigit in tijden van corona: plattegrond maken

1/2
UTRECHT/BUNNIK - "Kaart leren lezen? Maar je hebt toch gewoon Google Maps...?" Laatst liet ik de kinderen uit mijn klas (groep 3) zien hoe een plattegrond eruit ziet van hun dorp. Vonden ze te gek - en leuker dan via internet een route opzoeken. Hoe leuk is het om je eigen plattegrond te maken?
Ben jij ook opeens juf mama of meester papa? Door het coronavirus zitten duizenden kinderen thuis en zitten ouders misschien met hun handen in het haar. Juf Brigit van de Anne Frankschool in Bunnik geeft bij RTV Utrecht iedere schooldag een tip om de komende weken toch vooral gezellig te houden.
Laat je kind een plattegrond maken van bijvoorbeeld de huiskamer, tuin of speelplaats. Hoe ouder je kind, hoe meer details er in verwerkt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan schaalgrootte en afmetingen van meubels. Laat je kind er woorden bij schrijven (keuken, tv, bank): zo werk je niet alleen aan het ruimtelijk inzicht maar ook aan taalontwikkeling.

Als de plattegrond klaar is, kan je kind iets verstoppen binnen de ruimte die getekend is en een kruisje zetten op de plattegrond bij de plaats waar het voorwerp verstopt is. Zo maak je er een spelletje van.

Tip: stop de plattegrond in een insteekhoes en zet het kruisje met een whiteboardmarker. Zo kun je het kruisje steeds weer uitwissen en een nieuwe verstopplek bedenken. Veel plezier!

 "Kaart lezen? Maar je hebt toch gewoon Google Maps...?" | Foto: RTV Utrecht

Benieuwd naar de tip van gisteren? Die vind je hier.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -