RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Burgemeester Wijk bij Duurstede: 'Mensen kijken naar elkaar om, de sfeer is gemoedelijk'

1/2
WIJK BIJ DUURSTEDE - We bellen elke ochtend met een burgemeester uit onze provincie om te vragen hoe het gaat in zijn of haar gemeente. Dit keer spraken we Iris Meerts van Wijk bij Duurstede.

"Het gaat goed hier. Mensen kijken naar elkaar om en de sfeer is gemoedelijk", vertelt ze. Meerts vindt het belangrijk dat het leven doorgaat, maar wel met respect voor de richtlijnen die er zijn, zoals afstand houden. Zelf gaat ze ook nog naar buiten. "Omdat ik het nodig heb en om voeling te houden met alles en iedereen. 's Ochtends vroeg ga ik hardlopen, maar ik wandel ook door de binnenstad."

Zo was Meerts op de weekmarkt in Wijk en daar waren nog wat behoorlijk wat bezoekers. "Je merkt dat inwoners erg behoefte hebben aan een praatje en dat is heel menselijk."

De agenda van de burgemeester is voor de komende tijd 'schoongeveegd'. "Ik kan nu inspeIen op wat nodig is. Een paar zaken lopen nog door en verder voer ik veel overleg via de mail en telefoon, ook met de andere burgemeesters."

Meerts is onder de indruk van de creatieve oplossingen die mensen vinden in deze tijd. "Een partner van iemand die ik ken is besmet en dat zie je dat buren in actie komen om zo iemand toch wat aanspraak te geven. Ze zetten een klapstoeltje op de oprit en deden een klapraam open om samen koffie te drinken. Heel mooi vind ik dat."

Beluister hieronder het interview met burgemeester Meerts.

Burgemeester Meerts: 'Mensen kijken naar elkaar om en de sfeer is gemoedelijk'


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -