Houtense wethouder Smith stapt per direct op: 'Te weinig politieke steun'

© ChristenUnie Houten
HOUTEN - De Houtense wethouder Jana Smith (ChristenUnie) stapt op. Dat heeft ze vanochtend bekendgemaakt in een brief aan de gemeenteraad. Vorige week nog kreeg ze een oorwassing van de raad toen ze haar plannen voor de sociale koers van Houten presenteerde.
In de brief refereert Smith aan de gebeurtenis op 10 maart. "Tijdens de vergadering bleek dat de precieze uitwerking van het stuk voor veel leden van de raad tekortschoot. En vooral werd duidelijk dat mijn vermogen om de kritiek naar tevredenheid een plek te geven, voor de raad niet afdoende was."
Volgens de politica is er te weinig politieke steun om haar werk al wethouder te kunnen voortzetten. "Het is voor Houten daarom beter als iemand anders deze verantwoordelijke taak vanaf hier overneemt."
Smith legt haar taken per direct neer. Wie haar gaat opvolgen is nog onduidelijk. Eerder deze week werd ook bekend dat de twee raadsleden van haar partij ermee stoppen, maar volgens de ChristenUnie heeft dat niets met elkaar te maken.

ANDERE KOERS

Volgens SGP-raadslid Pascal Ooms lagen de wethouder en de raad op een hele andere koers. Ooms: "De wethouder zou komen met een beleidsnota. Wij hoopten op een stuk met hele concrete zaken. Maar dat bleek niet het geval, haar stuk was voor een groot deel van de raad een teleurstelling."
Volgens het raadslid heeft de raad de wethouder gedwongen het stuk terug te nemen, en haar gevraagd om binnen twee maanden met een nieuwe nota te komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.