RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tip van juf Brigit in tijden van corona: we gaan de natuur in!

UTRECHT - De lente komt eraan! Een goed moment om, tussen het schoolwerk door, lekker even naar buiten te gaan. Om dit moment wat betekenisvoller te maken, hier weer een tip van mij.
Ben jij ook opeens juf mama of meester papa? Door het coronavirus zitten duizenden kinderen thuis en zitten ouders misschien met hun handen in het haar. Juf Brigit van de Anne Frankschool in Bunnik geeft bij RTV Utrecht iedere schooldag een tip om de komende weken toch vooral gezellig te houden.
Voor deze opdracht heeft je kind een camera/iPad/telefoon nodig. Geef de opdracht om buiten foto's te maken van tien verschillende vogels, bomen, insecten of andere bijzondere dingen in de natuur. Doordat je bij deze opdracht je zintuigen goed gebruikt leert je kind dat planten en dieren verschillende kenmerken hebben zoals vorm, kleur en geur.

Weer terug thuis bekijkt je kind de foto's goed en schrijft de namen van de vogels/bomen/insecten op. Als je kind nog niet kan schrijven, teken het dan of schrijf de namen samen. Wanneer je de namen niet weet, zijn er op Google genoeg zoek-platen te vinden. Laat je kind informatie zoeken op internet bij de foto's. Zo creŽer je een mini-werkstuk en wordt er niet alleen hard gewerkt aan taaldoelen maar ook leert je kind zich oriŽnteren op zichzelf en de wereld.

Wil je weten wat de tip van gisteren was? Die vind je hier.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -