RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gabriel uit Utrecht heeft corona: 'Dat ik mijn kinderen niet kan knuffelen is het allerergst'

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Bij de Utrechtse ondernemer en verslaggever Gabriel Erlach - bekend van onder meer U in de Wijk op UStad en als verslaggever op Bingo FM - is gisteren het coronavirus vastgesteld. Ze is moe, heel moe, vertelde ze vanavond op Radio M Utrecht.

Een opbeurend verhaal vertelde ze niet, over hoe het is corona te hebben. "Longontsteking, gemixt met astma. Zo voelde het. Anders kan ik het niet omschrijven."

In de nacht van vrijdag op zaterdag was de ziekte op z'n hoogtepunt: "Hoesten, kortademig, overgeven en heel veel hoofdpijn."

Ook slapen kon ze niet: "Je schrikt wakker omdat je letterlijk geen lucht krijg", zegt ze. "Je pakt zo af en toe een uurtje, het waren hele korte slaapjes."

Omdat ze haar kinderen niet wil besmetten - en omdat ze eerst ook probeerden te voorkomen dat zij besmet zou raken - slapen die al een tijdje bij haar ex. Hij woont vijf minuten verderop. "Dat ik daar niet heen kan om ze even een knuffel te geven, dat vind ik het allerergste."

De tekst gaat onder de video door. Ook in UNieuws vertelde ze haar verhaal:

Gabriel Erlach uit Utrecht heeft corona


Nu gaat het gelukkig weer beter met Gabriel: "Ik moet nog wel hoesten en ben nog kortademig, maar al lang niet zo erg meer als drie dagen geleden."

Ze verveelt zich wel een beetje, want ondanks dat ze al wel weer in staat is een boek te lezen of tv te kijken, haalt ze daar weinig plezier uit: "Verplicht een boek lezen of een serie kijken, daar is niet veel aan. Het is gewoon een kwestie van uitzitten."

Gelukkig kon ze gisteren haar zinnen al verzetten met het maken van een vlog voor U in de Wijk, vanuit quarantaine:Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -