RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verpleeghuizen gesloten voor bezoekers

PROVINCIE UTRECHT - Alle verpleeghuizen moeten sluiten voor bezoekers. Die maatregel maakt het kabinet bekend. Alleen mensen die noodzakelijk zijn voor de zorg mogen nog naar binnen.

Het besluit wordt genomen om ervoor te zorgen dat kwetsbare ouderen worden beschermd tegen het coronavirus. De maatregel is pijnlijk omdat mensen in de laatste fase meer en meer te kampen hebben met eenzaamheid. Zo opende ouderenbond ANBO al een speciaal telefoonnummer voor ouderen tegen eenzaamheid.

Minister Hugo de Jonge, die sinds het opstappen van Bruno Bruins verantwoordelijk is voor de bestrijding van de coronacrisis, riep op om wel contact te blijven houden met ouderen en daar creatief in te zijn. Videobellen kan bijvoorbeeld, maar ook gewoon bellen.

De ouderenbond ANBO heeft begrip voor het besluit. "We snappen dit heel moeilijk is voor familieleden en bekenden die nu niet op bezoek kunnen gaan in het verpleeghuis," zegt Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO. "Maar deze maatregel is nodig om het risico te beperken dat de meest kwetsbare ouderen en het verplegend personeel in verpleeghuizen worden besmet met het coronavirus."

Volgens het ministerie kan incidenteel worden afweken van het verbod op bezoek, bijvoorbeeld als iemand in de stervensfase is.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -