RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tip van juf Brigit in tijden van corona: nadenken met het alfabet

UTRECHT - In mijn klas werk ik veel met denksleutels. Dit zijn prikkelende, creatieve vragen over uiteenlopende thema's. Denksleutels zorgen voor kritisch, analytisch, creatief en praktisch denken. De denksleutels stimuleren om 'out of the box' te denken. Voor kinderen zijn denksleutels soms best lastig. Ze lopen tegen dingen aan en weten soms een antwoord niet te verzinnen, hier leren ze van doorzetten.
Ben jij ook opeens juf mama of meester papa? Door het coronavirus zitten duizenden kinderen thuis en zitten ouders misschien met hun handen in het haar. Juf Brigit van de Anne Frankschool in Bunnik geeft bij RTV Utrecht iedere schooldag een tip om de komende weken toch vooral gezellig te houden.
Voor vandaag een tip uit het 'denksleutel-lijstje' :-), namelijk de Alfabet-sleutel. Hierbij bedenken kinderen woorden met de letters A t/m Z die op ťťn of andere manier te maken hebben met een bepaald onderwerp of thema.

Bijvoorbeeld thema lente: de B van bloem, de L van lammetje, de T van tulp. Zo maak je het hele alfabet vol. Bedenk als ouder het onderwerp/thema zelf of laat het kind het bedenken. Veel plezier!

Dit is de vierde tip van deze week. Hier vind je tip 1, 2 en 3. Juf Brigit heeft nu ook even weekend, net als jij. Maar maandag is ze er weer met een volgende tip.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -