RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

GGD: 'Kinderen kunnen echt nog wel buitenspelen'

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Kinderen kunnen gewoon buiten spelen. Als ze geen gezondheidsklachten hebben is daar niets mis mee, zegt de GGD. Voor oudere mensen is het wel erg belangrijk dat ze veiligheidsmaatregelen in acht nemen.

Marlies Scheper van de GGD regio Utrecht reageert op Radio M Utrecht op de vragen die zijn ontstaan over buitenspelende kinderen. "Dat kan gewoon nog steeds. Mensen hoeven zich daar geen zorgen over te maken. Zo lang ze geen ziekte-klachten hebben en grote groepen vermijden."

Sinds maandag gaan basisscholieren niet meer naar de les. Dus zijn ze veel buiten te vinden, in speeltuinen of op voetbalveldjes. Veel mensen maken zich daar zorgen over en vragen zich af of dat geen kwaad kan.

Je moet nu echt goed in je agenda kijken. Wat zijn belangrijke afspraken die door moeten gaan en wat kan ik beter even overslaan?"
Marlies Scheper (GGD)

Voor wat oudere kinderen of volwassenen die thuis met elkaar afspreken heeft Scheper een ander advies. "Zij moeten die anderhalve meter, dus twee armlengtes, goed in acht houden."

Radio M Utrecht-presentator Bob van Beeten vraagt zich hardop af of hij dit weekend op de koffie kan bij zijn familie. Beter niet, zegt Scheper namens de GGD. "Je moet nu echt goed in je agenda kijken. Wat zijn belangrijke afspraken die door moeten gaan en wat kan ik beter even overslaan?"

"Als je met de hele familie bij elkaar gaat zitten om koffie te drinken, is die anderhalve meter aanhouden moeilijk. Zulke gezellige afspraken, verplaats die even."

Marlies Scheper van de GGD: "Wat zijn belangrijke afspraken die door moeten gaan en wat kan ik even beter overslaan?"


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -