RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Ouderenuurtje AH goed bedoeld, maar werkt averechts'

PROVINCIE UTRECHT - Ouderen kunnen vanaf maandag tijdens een speciaal uurtje boodschappen doen bij de Albert Heijn. Gisteren kwam de Jumbo ook al met dat idee. Het idee is dat er voldoende rust en ruimte is voor zeventigplussers om boodschappen te doen. Maar ouderenbond ANBO is het niet met dit initiatief eens.

De ouderen moeten vroeg uit de veren, want tussen 07.00 uur en 08.00 uur is de supermarkt speciaal voor hen geopend. Dat is een van de redenen waarom de ANBO het helemaal niks vindt. "Het gaat averechts werken".

GOED BEDOELD

"Oudere mensen worden gestigmatiseerd", klaagt de bond. Er wordt ook gevreesd dat ouderen die toch op een gewoon tijdstip komen, zullen worden weggekeken door andere klanten. De bond gelooft in de goedheid van de actie, maar "als oudere mensen zich goed voelen, is er geen enkele reden om niet naar buiten te gaan en boodschappen te doen. Oudere mensen zijn gewone mensen en moeten dus op elk moment boodschappen kunnen doen, als zij zich maar, net als iedereen, houden aan de richtlijn om 1,5 meter afstand van andere mensen te houden", zegt ANBO-directeur Liane den Haan.

NIET MEER NAAR BUITEN

Volgens de bond wordt de paniek onder ouderen nog versterkt door de actie. "Mensen bellen ons huilend op omdat ze worden nageroepen dat ze thuis moeten blijven. De druk van familie op ouderen neemt steeds verder toe om niet meer naar buiten te gaan. Dit kan toch echt niet de bedoeling zijn. Straks durven ouderen helemaal niet meer naar buiten."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -