Binnekamp weg bij polder Groot Mijdrecht

DE RONDE VENEN - Gedeputeerde Joop Binnekamp is niet meer verantwoordelijk voor het project Groot Miijdrecht Noord. De provincie maakte dat dinsdagavond bekend.
Het project over de toekomst van het omstreden gebied is nu overgedragen aan gedeputeerde De Jong. Joop Binnekamp lag al langer onder vuur. Hij lag in de clinch met de bewoners en die wilde niet meer met de provincie samenwerken zolang de VVD-gedeputeerde er bij betrokken was.
Er moet de komende tijd veel gebeuren in Groot Mijdrecht Noord. Het project gaat een nieuwe fase in namelijk onderzoek naar de invulling van een nieuwe 7e variant.
Binnekamp:”Binnen dit project hebben we, begrijpelijk, te maken met veel gevoelens en emoties. De laatste tijd is gebleken dat deze gevoelens de communicatie én het verdere proces in Groot Mijdrecht Noord geen goed doen en nadelig kunnen zijn voor de te bereiken doelstellingen. De conclusie is dat er meer ‘ruimte’ nodig is om die doelen te realiseren.” Daarom heeft gedeputeerde Binnekamp aan Gedeputeerde Staten voorgesteld om een nieuwe gedeputeerde, De Jong, op het project te plaatsen. Die kan op frisse wijze een nieuwe impuls geven aan het proces en het op een goede wijze afronden. Gedeputeerde Staten hebben met dit voorstel ingestemd.
Gedeputeerde Binnekamp was vanaf mei 2007 verantwoordelijk voor Groot Mijdrecht Noord en blijft vanuit de portefeuille Water het project faciliteren. Luister donderdagochtend naar Utrecht is Wakker op Radio M Utrecht voor reacties.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.