RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Voedselbank Utrecht vreest grote tekorten: 'Door het hamsteren grijpen onze klanten mis'

1/4
PROVINCIE UTRECHT - 'Hartverwarmend' noemt de Utrechtse voedselbank de hulp die uit alle hoeken komt tijdens de coronacrisis. "We doen het zeker niet alleen. Met name de laatste weken bieden inwoners, bedrijven en kerken zich aan", zegt projectcoŲrdinator Ingrid Verkerk.

Maar er zijn ook grote zorgen, want er dreigt een enorm tekort aan levensmiddelen voor de voedselbanken. "Deze week hebben we vooral veel verse producten gekregen, onder meer van de horeca, maar vanaf volgende week wordt dat minder. Dan moeten we het weer met houdbare producten doen. En daar hebben we heel veel van nodig, want we pakken hier zevenhonderd kratten in."

HAMSTEREN

Houdbare producten als pasta, rijst en melk zijn zeer welkom bij de voedselbank. Die voorraad droogt nu op, omdat er minder overblijft uit de supermarkt. Verkerk: "Door het hamsteren grijpen onze klanten mis dus we verwachten dat er minder onze kant op komt."

GEKKENHUIS

Vrijwilliger van de voedselbank John van Kessel heeft het vandaag nog enorm druk met het inladen van kratten in zijn vrachtwagen. "Het is een gekkenhuis, de hele week al."

Tekst gaat verder onder de video.

Voedselbank Utrecht vreest grote tekorten


John is werkzaam in het hoofddistributiecentrum van de voedselbank Utrecht, in de wijk Overvecht. Hij en zijn collega's draaien overuren omdat de medewerkers in de andere distributiecentra worden ontzien. De voedselbank probeert zo min mogelijk vrijwilligers aan het werk te hebben zodat de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk wordt beperkt. Van Kessel: "Wij gaan gewoon door tot de winkels dichtgaan. Totdat er helemaal niks meer te halen is."

FC UTRECHT

Ondertussen ziet de voedselbank zich gesteund door FC Utrecht. De club richt komende maandag een 'drive-hrough' in op de parkeerplaats bij stadion Galgenwaard. De FCU Drive Through is zodanig ingericht, dat je vanuit je auto of fiets de producten aan de medewerkers kunt overhandigen. Verkerk: "Mensen kunnen daar spullen in komen leveren en die gaan vrijwilligers voor ons inpakken voor de gezinnen die gebruik maken van ons."

De FCU Drive Through is op maandag 23 maart open van 10.00 tot 12.00 uur en vervolgens op diezelfde dag van 14.00 tot 16.00 uur.

De voedselbank heeft dringend behoefte aan houdbare producten.


Verslaggever Robert Jan Booij ging bij de voedselbank langs.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -