RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Astrid Hertog stopt als directeur Glasmuseum

VIJFHEERENLANDEN - Ruim twee jaar na haar aanstelling als directeur van het Glasmuseum in Leerdam vindt Astrid Hertog het tijd om te vertrekken. Dat heeft de Raad van Bestuur van het glasmuseum vandaag bekend gemaakt.

Astrid Hertog is kunsthistoricus en museoloog en heeft veel ervaring met fondswerving. De afgelopen twee jaar heeft ze met veel enthousiasme leiding gegeven aan het Glasmuseum vertelt ze.

Haar vertrek heeft te maken met de strategische koers die het museum in gaat zetten. "We zijn een klein museum en hebben dus geen zakelijk en artistiek directeur. Een van de doelen is om te kijken hoe het organisatorisch beter kan. Ik heb besloten om dat stuk niet te doen omdat ik iemand ben die liever bouwt aan de inhoudelijke, museale kant van het werk."

Hertog stelt dat de financiŽle positie van het museum steviger moet. Ze kijkt met veel trots terug op de afgelopen twee jaar waarin ze met plezier aan de programmering heeft gewerkt. Op 15 mei is haar laatste werkdag, in de tussentijd gaat de Raad van Toezicht gaat opzoek naar een opvolger.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -