RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Staatsbosbeheer maakt zich op voor topdrukte tijdens zonnig weekend

PROVINCIE UTRECHT - Dit weekend en de dagen daarop schijnt de zon "uitbundig". Normaal gesproken zou dat volle terrassen betekenen, maar dat is in verband met de coronacrisis niet mogelijk. Wel is de volle zon goed voor de mentale gezondheid, volgens Weeronline. "Vanaf dinsdag wordt bovendien zonkracht 3 verwacht, waardoor we buiten vitamine D kunnen opdoen."

Vanwege dat mooie weer, en het feit dat vrijwel alle evenementen zijn afgelast, verwacht Staatsbosbeheer dit weekend grote drukte in natuurgebieden. Staatsbosbeheer drukt iedereen op het hart zich te houden aan de richtlijnen van het RIVM, zoals anderhalve meter afstand houden van elkaar.

Daarnaast benadrukt Staatsbosbeheer dat de parkeerplekken snel vol kunnen zijn, de horeca ook in de natuurgebieden gesloten is en dat honden aan de lijn moeten, zeker omdat het broedseizoen begonnen is.

Vandaag is er nog wat lichte bewolking, maar vanaf morgen is er dagenlang geen wolkje aan de lucht, meldt Weeronline. Het is zonnig, maar ook koud. 's Nachts gaat het na het weekend zelfs vriezen.

"Wie noodgedwongen thuis moet blijven kan genieten van de zon achter het glas of tijdens een kort momentje in de achtertuin of op het balkon. Uit de wind en in de zon kan het ondanks het koude weer best aangenaam zijn", aldus Weeronline.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -