RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

52 nieuwe coronabesmettingen, drie mensen overleden

PROVINCIE UTRECHT - Er zijn 52 nieuwe besmettingen met het coronavirus in de provincie Utrecht bevestigd. Drie personen zijn overleden. Dat meldt de GGD regio Utrecht. Burgemeester Gerolf Bouwmeester van Leusden bevestigde vandaag dat 2 inwoners van zijn gemeente zijn overleden. Ook een Veenendaler bezweek aan de gevolgen van het virus.

In totaal zijn nu 4 mensen in de regio overleden door het coronavirus. Dinsdag werd bekend dat in Amersfoort het eerste slachtoffer is dood gegaan aan de ziekte. Update: in een eerder versie van dit bericht werd gemeld dat er 54 personen waren besmet. De GGDrU heeft dit later bijgesteld naar 52.
De besmette personen komen uit de gemeenten Amersfoort, Bunnik, De Bilt, Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein, Oudewater, Soest, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vijfheerenlanden, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist. In totaal zijn er volgens het RIVM in de provincie nu 302 mensen besmet. Het RIVM gaat ervan uit dat meer mensen besmet zijn met het coronavirus dan nu bekend is. Niet iedereen wordt meer getest.

LANDELIJK

In een dag tijd zijn in heel Nederland 30 mensen door het coronavirus overleden, blijkt uit de laatste cijfers van het RIVM. Het aantal overledenen is daarmee gelijk aan gisteren. Het totaal aantal doden staat nu op 136.

Verder werden sinds vrijdag 637 mensen positief getest op het virus, waardoor het totaal aantal besmettingen nu op 3631 staat. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 63 en 95. De meesten overledenen zijn tussen de 80 en 84 jaar.

Volg hier ons liveblog over de ontwikkelingen rondom het coronavirus in de provincie.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -