RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Veenendaler overleden door coronavirus, burgemeester waarschuwt inwoners

VEENENDAAL - Een inwoner van Veenendaal is overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus. Dat heeft burgemeester Gert-Jan Kats vanavond bekend gemaakt in een verklaring.

Kats schrijft: "Vanmiddag kreeg ik het verdrietige bericht dat een oudere, tot de risicogroep behorende, Veenendaler in het ziekenhuis De Gelderse Vallei is overleden als gevolg van het coronavirus (COVID-19). Het bericht heeft mij geraakt. Mijn gedachten zijn bij de nabestaanden en ik wens hen sterkte en troost toe."

In totaal zijn er in de provincie Utrecht nu vier mensen overleden aan het coronavirus. Kats waarschuwt in zijn verklaring dat de maatregelen die zijn afgekondigd "ingrijpend en tegelijk ook echt noodzakelijk" zijn om de verspreiding van het virus af te remmen.

Ook vandaag bleek weer dat veel mensen te dicht bij elkaar komen op stranden, in winkels of in parken. Op sociale media lieten mensen hun ergenis daarover blijken. Kats roept zijn inwoners op: "Vooral de 1,5 meter afstand is van groot belang! Niet alleen voor uzelf, maar juist ook ter bescherming van onze kwetsbare medemens."

Veenendaal heeft officieel drie besmettingen, maar volgens de burgemeester "is het hoogstwaarschijnlijk dat er veel meer besmette mensen zijn en er nog meer zullen komen." Wel is hij blij met de mooie initiatieven die hij om zich heen ziet ontstaan.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -