RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Coronacijfers: 57 nieuwe besmettingen in provincie Utrecht, dodental naar 5

PROVINCIE UTRECHT - Sinds gisteren zijn er in heel Nederland 43 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat meldt het RIVM in Bilthoven. De twee dagen ervoor lag dat aantal nog op 30. In totaal zijn er sinds het uitbreken van de coronacrisis 179 mensen aan de ziekte bezweken. De GGD meldt dat ťťn van de overleden personen uit Utrecht kwam.

Het RIVM brengt elke dag ook de cijfers naar buiten van het aantal getelde besmettingen met het virus dat de longziekte veroorzaakt. Sinds gisteren kwamen er in heel Nederland 573 nieuwe patiŽnten bij. De dag ervoor kwamen er 637 mensen bij. In werkelijkheid ligt het aantal besmette mensen hoger omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt.

In de 26 gemeentes van de provincie Utrecht kwamen er volgens het RIVM de afgelopen 24 uur 57 nieuwe gevallen bij. De teller staat nu op 344, gisteren op 302. Toen werden er ook drie nieuwe doden gemeld: twee in Leusden en ťťn in Veenendaal. Vandaag is daar ťťn persoon bijgekomen, aldus de GGD regio Utrecht. Volgens dat gezondheidsinsituut zijn er nu 5 mensen in Utrecht aan de ziekte overleden.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -