RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechters lijken zich niet allemaal iets aan te trekken van advies om drukte te vermijden

1/9
PROVINCIE UTRECHT - Het was vandaag druk in de bossen en parken in de provincie Utrecht, ondanks een noodoproep van de Rijksoverheid om afstand te houden vanwege het coronavirus. Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten riepen op niet naar de bossen te gaan, omdat het er veel te druk werd.

 Amelisweerd na de noodoproep van de Rijksoverheid Amelisweerd na de noodoproep van de Rijksoverheid | Foto: RTV Utrecht / Iris Tasseron

Bij Amelisweerd vlakbij Utrecht is het een komen en gaan van wandelaars. De noodmelding van de Rijksoverheid is net op de mobiele telefoons binnengekomen, maar wandelaars maken geen aanstalten het bos te verlaten. "Nee hoor, ik ga niet daarom naar huis. We blijven wandelen en houden gepaste afstand."

Of het nu drukker is dan normaal op een zondag, daarover verschillen de meningen: "Ik vind het wel druk en ik vind dat veel mensen zich niet houden aan de afstand van anderhalve meter."

 Amelisweerd vlakbij het landhuis Amelisweerd vlakbij het landhuis | Foto: RTV Utrecht / Iris Tasseron

Vier vrouwen lopen keurig met gepaste afstand op het bospad. "Vorige week hebben we nog samen gegeten, maar toen dachten we, nee dat moeten we niet meer doen. Nu spreken we buiten af en wandelen we op gepaste afstand. We groeten elkaar ook niet meer zoals we dat voorheen deden."

 Samen wandelen op gepaste afstand Samen wandelen op gepaste afstand | Foto: RTV Utrecht / Iris Tasseron

 Parkeerplaats bij Bornia in Driebergen staat vol Parkeerplaats bij Bornia in Driebergen staat vol | Foto: RTV Utrecht / Iris Tasseron

Tussen Driebergen en Austerlitz bij het bos Bornia staat de parkeerplaats vol. Gezinnen met jonge kinderen, wielrenners en andere wandelaars trekken er op uit. Op de noodmelding wordt laconiek gereageerd. "We willen gaan wandelen en houden gepaste afstand."

 Drukte bij Bornia in Driebergen Drukte bij Bornia in Driebergen | Foto: RTV Utrecht / Iris Tasseron

In de stad Utrecht zitten in het Wilhelminapark mensen lekker in de zon. Ze wandelen, hangen op een bankje en fietsen door het park. Sommigen lopen met een boog om elkaar heen, maar soms is de ruimte onvoldoende om de juiste afstand te houden.

 Wilhelminapark in Utrecht Wilhelminapark in Utrecht | Foto: RTV Utrecht / Iris Tasseron

Ook in het Zocherpark langs de singel is het druk. Joggers rennen met een boog om wandelaars heen en gezinnen met kinderen maken een ommetje.

 Utrechters in het Zocherpark Utrechters in het Zocherpark | Foto: RTV Utrecht / Iris Tasseron

 Zocherpark Utrecht na de noodoproep Zocherpark Utrecht na de noodoproep | Foto: RTV Utrecht / Iris Tasseron


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -