RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitgever lokale kranten in zwaar weer door coronacrisis: 'Te weinig vlees op de botten'

AMERSFOORT - De advertentie-inkomsten van BDU Media zijn drastisch teruggelopen door de coronacrisis. Dat meldt ťťn van de titels die door het Barneveldse mediabedrijf wordt uitgegeven. Volgens De Stad Amersfoort zijn meer dan de helft van de advertentie-inkomsten weggevallen en hangt de toekomst van verschillende lokale kranten aan een zijden draadje.

"Na een aantal zware jaren hadden we in 2020 de stijgende lijn weer te pakken, maar er zit nog te weinig vlees op de botten om de klappen van deze crisis te kunnen opvangen. We zijn als bedrijf vooral afhankelijk van adverteerders die nu zelf ook in zwaar weer verkeren", aldus algemeen directeur Heiko Imelman van BDU Media.

Om de grote liquiditeitsproblemen te verkleinen doet BDU Media een beroep op zijn vaste lezers. Mensen wordt gevraagd om eenmalig geld te doneren of een abonnement af te sluiten. Imelman: "Onze journalisten werken met man en macht om iedereen op de hoogte te houden en we merken dat dit wordt gewaardeerd. Het is wrang dat we nu zelf een noodkreet moeten slaken".

BDU Media heeft op dit moment 215 medewerkers, 200 freelancers en 4500 bezorgers in dienst. Naast De Stad Amersfoort vallen onder andere ook de Leusder Krant, De Woudenberger, Houtens Nieuws, Wijks Nieuws, Bunniks Nieuws en de Soester- en Baarnsche Courant onder het mediabedrijf.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -