RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Baarnsch Lyceum hakt knoop door: tot meivakantie alles online

BAARN - Het Baarnsch Lyceum geeft tot aan de meivakantie leerlingen alleen nog online les. Voor schoolexamens geldt, in lijn met de overheid, nog wel een uitzondering.

Daarmee neemt rector en bestuurder Henk van Ommen alvast een voorschot op een eventuele verlenging van de overheidsmaatregelen die nu tot 6 april lopen. "Daarna duurt het nog maar twee weken totdat het meivakantie is", zegt Van Ommen. "Ik wil voor stabiliteit en continuÔteit zorgen."

EXAMENLEERLINGEN

De maatregel betekent dat ook examenleerlingen niet naar school kunnen komen tot aan de meivakantie. Zij zijn voorlopig alleen op het lyceum welkom voor hun schoolexamens. "Die hadden we gelukkig al voor 99 procent afgerond."

De situatie leidt nog niet tot grote stress bij de examenkandidaten. "Er is wel een zekere spanning bij sommigen, zij vragen zich af waar dit naartoe gaat." Wat dat betreft wacht ook het Baarnsch Lyceum de landelijke ontwikelingen en de besluiten van het ministerie van Onderwijs af.

Het besluit van het Baarnsch Lyceum betekent dat de school voorlopig alle energie in het digitale onderwijs kan steken. De eerste week is inmiddels achter de rug. Dat was volgens de rector eerst even improviseren, maar werkt nu goed.

ECHT CONTACT

Toch kijkt Van Ommen uit naar het moment dat alle coronamaatregelen niet meer nodig zijn. "Het echte contact missen docenten en leerlingen wel. Het digitaal onderwijs lost een aantal dingen op, maar direct met elkaar kunnen communiceren blijft toch beter."

En als de overheid zegt dat alle leerlingen toch na 6 april weer naar school mogen? "Mocht het vrijgegeven worden, dan kunnen leerlingen die dat willen weer naar school," zegt Van Ommen.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -