Amateurvoetbalclubs: "Seizoen lijkt voorbij"

© Geert Lommers
PROVINCIE UTRECHT - Het lijkt erop dat de sportcompetities voor wat betreft het seizoen 2019/2020 erop zitten. Met de nieuwe maatregel betreffende groepssamenkomsten, die tot 1 juni verboden zijn, is er geen tijd meer om de voetbal-, hockey- en andere competities bijtijds uit te spelen.

AMATEURVOETBAL

"Het amateurvoetbal is voor dit seizoen klaar, absoluut", zegt Hercules-bestuuurslid Sydney Volten. "In één maand wedstrijdfit worden én elf wedstrijden spelen, daar heb ik geen beeld bij."
Spakenburg-trainer Eric Meijers vindt de maatregel heel rigoreus. "Ik had goeie hoop dat we eind april weer zouden kunnen beginnen. Dit is heel rigoreus, maar de sport is niet belangrijk op dit moment. De gezondheid staat voorop en schijnbaar was dit nodig."
Zijn IJsselmeervogels-collega Gert Kruys onderschrijft dat. "Dit seizoen is afgelopen, voor de amateurs." "Voetbal is nu bijzaak", vult zijn voorzitter Frank van den Bos aan.
"Als je geen ondergrens voor groepsvorming hebt, kun je niet meer voetballen", denkt GVVV-bestuurslid Loek Budding. Hij pleit ervoor om de competitie 2019/2020 in zijn geheel te laten vervallen. Of dat gaat gebeuren, zal de KNVB de komende tijd moeten besluiten.

BETAALD VOETBAL

Gert Kruys, behalve trainer van IJsselmeervogels ook analist bij RTV Utrecht, hoopt dat de zaak in het profvoetbal mogelijk anders ligt. "Het gaat om plaatsing voor Europees voetbal en dus om hele grote financiële belangen."
Kruys verwijst daarbij naar de bekerfinale tussen FC Utrecht en Feyenoord. "Als FC Utrecht die finale wint levert dat 6,5 miljoen op. Ik hoop dat we een scenario krijgen waarin we in de eredivisie zonder publiek gaan spelen, en dan de bekerfinale zo laat mogelijk en hopelijk met publiek."

ANDERE SPORTEN

De volleybalcompetitie was al afgeblazen door de bond, de basketbalbond had de Dutch Basketball League al gestaakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.