RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Burgemeester Van Zanen gaat samenscholingsverbod handhaven

PROVINCIE UTRECHT - Burgemeester Jan van Zanen is zeker van plan om het vandaag afgekondigde samenscholingsverbod te gaan handhaven. Hij spreekt namens de veiligheidsregio Utrecht, dat wil zeggen voor alle gemeentes in de provincie.

Van Zanen deed zijn uitspraak vanavond voor de camera van RTV Utrecht na afloop van het gesprek dat de Veiligheidsregio's met minister Grapperhaus voerden. Dat overleg vond plaats op het Utrechtse provinciehuis. Deelnemers zijn behalve de minister, alle voorzitters van de 25 veiligheidsregio's in Nederland. Zo schoof ook burgemeester Femke Halsema van Amsterdam bij het gesprek aan.

Van Zanen gaat mogelijk een samenscholingsverbod handhaven


HANDHAVEN
Van Zanen zei zeker van plan te zijn om te gaan handhaven. Maar veel meer doet hij een beroep op het gezonde verstand van de inwoners van de provincie.

"Of je nou jong bent of oud, dat je je weet te gedragen. En dat je luistert naar wijze adviezen. Maar als er echt niet geluisterd wordt, dan zullen we gaan optreden'', aldus de burgemeester. Van Zanen gaf aan dat met de vandaag afgekondigde maatregelen dat een stuk makkelijker is geworden.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -