RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Steeds meer gemeenten blazen weekmarkt af, bezoekers houden niet voldoende afstand

PROVINCIE UTRECHT - De markten in onder andere Zeist, Oudewater en Woerden zijn tot nader order afgelast. Niet elke bezoeker neemt de minimale afstand van 1,5 meter in acht en dat is wel nodig om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, laat de gemeente weten.

Volgens de gemeente Zeist namen de marktkooplui op zaterdag en donderdag wel voorzorgsmaatregelen en werden de hygiŽneregels duidelijk doorgegeven. Toch liepen sommige klanten te dicht op elkaar. Zeist heeft daarom besloten de markt uit veiligheid voorlopig af te gelasten. Het risico op besmetting is te groot.

Ook in Woerden en Oudewater is dat besluit nu genomen. "Een moeilijk besluit, maar de gemeente kan onvoldoende garanderen dat er altijd 1,5 m afstand is en geen groepjes ontstaan. Ieders gezondheid staat nu voorop!", laten de gemeenten weten.

Het kabinet kondigde gisteravond aan dat de coronamaatregelen zijn aangescherpt. Daar werd aangegeven dat markten nog wel door mogen gaan als ze een belangrijk zijn voor de voedselvoorziening. De Veiligheidsregio Utrecht laat weten dat kramen die geen etenswaren verkopen nu sowieso niet meer zijn toegestaan tot 1 juni.n.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -