RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tip van juf Brigit in tijden van corona: bouw de Eiffeltoren of Burj Khalifa

PROVINCIE UTRECHT - Bouwen, wie vindt dat nou niet leuk? Bij ons op school bouwen kinderen veel. In veel klassen is er wekelijks een 'bouw-moment' waarin alle kinderen aan de slag gaan met constructiemateriaal. Bouwen ontwikkelt het ruimtelijk inzicht en kinderen leren doorzetten (soms valt het om/past het niet, weer opnieuw maken...).
Ben jij ook opeens juf mama of meester papa? Door het coronavirus zitten duizenden kinderen thuis en zitten ouders misschien met hun handen in het haar. Juf Brigit van de Anne Frankschool in Bunnik geeft bij RTV Utrecht iedere schooldag een tip om de komende weken toch vooral gezellig te houden.
Op internet zijn veel foto's te vinden van bijzondere gebouwen, bijvoorbeeld de Eiffeltoren in Parijs of de Burj Khalifa in Dubai. Hoe leuk is het om deze gebouwen in de huiskamer te maken?

Zoek een afbeelding op en laat je kind het gebouw nabouwen. Fijn dat ze even bezig zijn, heb je als ouder ook even rust :-). Laat je kind zelf bedenken hoe hoog of breed het gebouw moet zijn en welk materiaal hij/zij er voor gaat gebruiken.

Wanneer je kind wat ouder is kan hij/zij eerst zelf een gebouw ontwerpen op papier, en het daarna zelf nabouwen.

Dit is de zesde tip van juf Brigit. Hier vind je tip 1, 2, 3, 4 en 5.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -