Iets meer ruimte voor woningbouwprojecten door snelheidsverlaging

© Gemeente Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Door de verlaging van de maximumsnelheid op snelwegen, krijgt de provincie Utrecht ruimte om bouwvergunningen te verlenen. Veel woningbouwprojecten lagen de afgelopen tijd stil in verband met de stikstofcrisis.
Toch kan er nog niet al te hard gejuicht worden. De verlaging van de maximumsnelheid levert niet overal in de provincie voldoende 'stikstofruimte' op. "Om de Utrechtse woningopgave te realiseren is meer stikstofruimte nodig. We blijven daarover in nauw overleg met het Rijk", benadrukt gedeputeerde Rob van Muilekom.
De vrijgekomen 'stikstofruimte' wordt in eerste instantie gebruikt voor woningbouwprojecten, maar ook voor zeven grote infraprojecten, zoals de A27/A12 Ring Utrecht. Vanaf vandaag kunnen er aanvragen worden ingediend in het stikstofregistratiesysteem. De voorwaarde is dat er eerst stikstofruimte wordt gecreëerd door maatregelen die de stikstofneerslag verminderen, zoals dus ook is gebeurd bij de verlaging van de maximumsnelheid op Nederlandse snelwegen.
De door maatregelen beschikbaar gekomen ruimte kan voor maximaal 70 procent worden besteed aan economische ontwikkelingen. De overige 30 procent komt ten goede aan de natuur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.