RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

77 besmettingen erbij in de regio, effect maatregelen pas later te zien

PROVINCIE UTRECHT - In de provincie Utrecht zijn er sinds gisteren 77 bevestigde coronabesmettingen bij gekomen. In totaal zijn er 478 besmettingen vastgesteld. Renswoude is de enige gemeente in de regio waar geen officiŽle besmettingen zijn. Voor zover bekend zijn er nu zeven mensen in de provincie Utrecht overleden aan het virus.

Vandaag maakten de burgemeesters van Stichtse Vecht en IJsselstein bekend dat er iemand uit hun gemeente is overleden aan de gevolgen van corona. Eerder deden de burgemeester van Amersfoort (1), Leusden (2) en Veenendaal (1). Zondag zei de GGD dat er ook iemand uit Utrecht is overleden.
Het RIVM brengt elke dag de cijfers naar buiten van het aantal getelde besmettingen met het virus dat de longziekte veroorzaakt. De GGD doet dat niet meer omdat de getallen sinds het aangepaste testbeleid geen goede graadmeter meer zijn voor het totale aantal besmettingen.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat het RIVM noemt. Niet iedereen die met het virus besmet is wordt getest. Dat gebeurt vooral bij zorgverleners en mensen die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis behandeld moeten worden.

Het RIVM maakte vanmiddag bekend dat er sinds gisteren 63 patiŽnten zijn overleden, het hoogste aantal tot nu toe. In totaal zijn er nu 276 mensen overleden.

Er kwamen 811 nieuwe patiŽnten bij waarmee het totaal op 5560 positief geteste personen is gekomen. "De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1739 personen", schrijft het RIVM in de update van vandaag. "Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (758) en Noord-Holland (740)."

Volgens het RIVM kan het aantal gemelde patiŽnten en overleden patiŽnten per dag verschillen om verschillende redenen: "Zo zien we dat overleden patiŽnten niet altijd op dezelfde dag gemeld worden. Dat de aantallen per dag schommelen zegt nog niets over het effect van de maatregelen die sinds half maart ingesteld zijn. Naar verwachting zal dat effect pas eind deze week of begin volgende week te zien zijn."

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons liveblog. De cijfers van je eigen gemeente kun je in het kaartje hieronder zien.Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -