RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bunnikse wethouder Erika Spil stapt op: 'Het resultaat was niet voldoende'

BUNNIK - Erika Spil van Perspectief 21 (P21) stapt per direct op als wethouder van de gemeente Bunnik. In een korte ontslagbrief noemt ze onder meer de samenwerking met het college en de griffie als reden voor haar besluit. Ook de afsplitsing binnen haar eigen fractie woog mee.

"De gemeente en gemeenteraad werken er hard aan om veel mogelijk te maken, maar in de verhoudingen en samenspel tussen Raad, griffie en college zijn de laatste tijd veel veranderingen geweest. Ik noem de personele wisselingen in het college en griffie en het opstappen van drie fractieleden uit P21", schrijft Spil.

"Voor mij persoonlijk werd dit steeds moeilijker. Ik heb mij ingezet om mijn aandeel te leveren om alles goed te laten verlopen. Maar in de samenwerking met anderen is dat niet gelukt. Voor mij was het resultaat niet voldoende."

WISSELINGEN
Er waren inderdaad veel wisselingen binnen de Bunnikse politiek. Vorig jaar stapte ook wethouder Jorrit-Jan Eijbersen op, hij werd vervangen door Ali Dekker. Burgemeester Ruud van Bennekom trad vorig jaar eveneens nieuw toe tot het college.

Binnen de eigen partij van Spil rommelde het flink. Begin dit jaar stapten drie raadsleden uit de fractie, omdat ze zich niet langer in de koers van de partij herkennen. Zij gingen verder onder de naam Bunniks Belang. Door de afsplitsing raakte P21 drie van de acht zetels kwijt.

Spil wordt opgevolgd door Paul Heijmerink. Hij is lange tijd fractievoorzitter geweest van P21 en daardoor goed bekend met de Bunnikse politiek. Spil zet haar politieke carričre voort in de gemeente Voorschoten, waar zij opnieuw wethouder wordt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -