RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Burgemeester Isabella in brief aan Houtense leerlingen: 'Laten we extra lief zijn'

HOUTEN - De Houtense burgemeester Gilbert Isabella heeft de basisschoolleerlingen in zijn gemeente een brief gestuurd. "Jullie zien en horen natuurlijk ook heel veel over het coronavirus. Het is best een heftige en een beetje vreemde tijd zo", begint hij zijn brief.

Isabella benoemt eerst wat er allemaal zo lastig is nu voor de scholieren. Zo kunnen ze niet meer sporten, niet meer naar verjaardagen van vriendjes of vriendinnetjes en is ook een bezoek aan opa en oma vaak lastig.

En binnen blijven, is niet altijd een feest. "Ik kan mij goed voorstellen dat je niet blij wordt van een hele dag binnen zitten. De hele dag je broers, je zussen of - ook heel erg - je ouders om je heen te hebben."

Gelukkig hoef je dan ook niet per se thuis te blijven van Isabella. "Als je gezond bent, kun je gelukkig gewoon buiten spelen. Er zijn hier veel pleinen en parken waar dat kan. Maar let op: als je naar buiten gaat, speel in kleine groepjes en blijf op anderhalve meter afstand van elkaar."

Isabella geeft de kinderen ook tips over wat zij kunnen doen om te voorkomen dat het virus zich verspreidt. Hij sluit af met een welgemeend advies. "Laten we deze tijd extra lief voor elkaar zijn. Als we ons allemaal houden aan wat de deskundige mensen van ons vragen, wordt alles straks weer normaal."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -