RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tip van juf Brigit in tijden van corona: tijd voor een feestje!

PROVINCIE UTRECHT - TGIF! Vrijdag! Bijna weekend! Vandaag maken we er een feestje van.
Ben jij ook opeens juf mama of meester papa? Door het coronavirus zitten duizenden kinderen thuis en zitten ouders misschien met hun handen in het haar. Juf Brigit van de Anne Frankschool in Bunnik geeft bij RTV Utrecht iedere schooldag een tip om de komende weken toch vooral gezellig te houden.
Overal is muziek! Met allerlei voorwerpen om je heen kun je muziek maken. Denk aan flessen, dopjes, pannen, speelgoed. Je kunt muziek maken op verschillende manieren. Verschillende toonhoogte, ritme, tempo en vorm. Eigenlijk kun je dus met alles muziek maken.

Laat je kind in huis een aantal voorwerpen zoeken voor in 'het orkest'. Belangrijk om hier wel even afspraken over te maken wat wel en niet :-)) Experimenteer met wat voor geluid verschillende voorwerpen maken. Misschien maakt 1 voorwerp wel verschillende soorten tonen of toonhoogtes. Maak een ritme en speel het! Zo begin je het weekend lekker swingend! Fijn weekend!

Dit is de negende tip van juf Brigit. Hier vind je tip 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 en 8.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -