RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tip van juf Brigit in tijden van corona: maak iemand blij

PROVINCIE UTRECHT - Iets liefs doen voor een ander, leren over groepen binnen onze samenleving, rekening houden met en openstaan voor anderen: hoe mooi is dat? Niet voor niets staan deze doelen in de kerndoelen voor de basisschool. Belangrijk dat kinderen van jongs af aan in aanraking komen met deze doelen en besef krijgen wat zij kunnen doen om de wereld een beetje mooier te maken. De huidige situatie is een mooi voorbeeld. Kijk naar onze ouderen. Zij zitten nu het grootste gedeelte van de dag alleen en krijgen weinig tot geen bezoek. Mooi om voor deze groep mensen iets extra's te kunnen doen.
Ben jij ook opeens juf mama of meester papa? Door het coronavirus zitten duizenden kinderen thuis en zitten ouders misschien met hun handen in het haar. Juf Brigit van de Anne Frankschool in Bunnik geeft bij RTV Utrecht iedere schooldag een tip om de komende weken toch vooral gezellig te houden.
Er zijn veel mogelijkheden om mensen op afstand blij te maken. Vandaag noem ik er een: laat je kind een kaart ontwerpen waar mensen blij van worden. Op deze kaart schrijft je kind alleen of samen met jou een mooie tekst. Versier het op de manier wat je kind zelf mooi vindt en stuur het kaartje op naar opa, oma, een verzorgingstehuis, enzovoort. Leuk om uit te leggen hoe een adres in elkaar zit: het bestaat uit een postcode, twee letters, de straatnaam, er moet een postzegel op. De nummers van de postcodes op de brievenbus zijn al een rekensom op zich: in welk vak moet de brief zodat hij op het goede adres aankomt?

Een leuke opdracht om je kind bewust te maken om iets te doen waar een ander blij van wordt! Ik word er in ieder geval al blij van :-) Veel plezier!

Dit is de achtste tip van juf Brigit. Hier vind je tip 1, 2, 3, 4, 5, 6 en 7.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -