RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Grootste stijging tot nu toe in provincie Utrecht, 94 coronabesmettingen erbij

PROVINCIE UTRECHT - In de provincie Utrecht zijn er sinds gisteren 94 bevestigde coronabesmettingen bij gekomen. Dat is de grootste stijging in de regio tot nu toe. In totaal zijn er 574 besmettingen vastgesteld.

In de meeste plaatsen in de regio kwamen er een paar besmettingen bij. Uitschieters zijn onder andere Utrecht (+31), Houten (+8), Stichtse Vecht (+6), Zeist (+5). Renswoude blijft de enige gemeente in de regio zonder officiŽle besmettingen.

Voor zover bekend zijn er nu zeven mensen in de provincie Utrecht overleden aan het virus. Gisteren maakten de burgemeesters van Stichtse Vecht en IJsselstein bekend dat er iemand uit hun gemeente is overleden aan de gevolgen van corona. Eerder deden de burgemeester van Amersfoort (1), Leusden (2) en Veenendaal (1). Zondag zei de GGD dat er ook iemand uit Utrecht is overleden.
Het RIVM brengt elke dag de cijfers naar buiten van het aantal getelde besmettingen met het virus dat de longziekte veroorzaakt. De GGD doet dat niet meer omdat de getallen sinds het aangepaste testbeleid geen goede graadmeter meer zijn voor het totale aantal besmettingen. Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat het RIVM noemt. Niet iedereen die met het virus besmet is wordt getest. Dat gebeurt vooral bij zorgverleners en mensen die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis behandeld moeten worden.
RIVM maakte vanmiddag bekend dat er in het hele land sinds gisteren 80 patiŽnten zijn overleden. Ook dat is het hoogste aantal tot nu toe, maar deze cijfers geven volgens het instituut een vertekend beeld. Een aantal sterfgevallen van eerdere dagen zijn bij dit getal opgeteld, omdat de sterfgevallen niet altijd direct worden doorgegeven. De meeste overleden patiŽnten zaten in de leeftijdscategorie 80-84 jaar. In totaal zijn er nu 356 mensen overleden.

Er kwamen 852 nieuwe patiŽnten bij waarmee het totaal op 6412 positief geteste personen is gekomen. Het aantal nieuwe besmettingen wijst volgens het RIVM juist op een voorzichtige afname van de snelheid waarmee het virus zich verspreidt. "De afgelopen tijd was het aantal nieuw opgenomen patiŽnten in het ziekenhuis een oplopende curve. Op dit moment lijkt dit af te vlakken. Dit is een eerste signaal. We kunnen hier geen harde conclusies aan verbinden. De komende dagen moet blijken of er sprake is van een werkelijke afvlakking."

De meeste positief geteste patiŽnten komen nog altijd uit Noord-Brabant (1915). Zuid - en Noord-Holland volgen met 887 en 870 besmettingen. Friesland staat onderaan het lijstje met 53 besmettingen.

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons liveblog. De cijfers van je eigen gemeente kun je in het kaartje hieronder zien.Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -