RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Harpconcert onder balkon voor jarige Jan (96)


VEENENDAAL - "Och, geweldig!" Jan van Hattem slaat een hand voor zijn mond. Onder zijn balkon in de tuin van wooncentrum In De Dennen zit zijn dochter Saskia met haar harp. "Voor u, een aubade! Ga er lekker bij zitten in het zonnetje en ga genieten", zegt Saskia.

De jarige Jan van Hattem die vandaag 96 werd genoot van het harpconcert van zijn dochter


Vanwege het coronavirus ziet de verjaardag van Jan er anders uit dan andere jaren. Er mag niemand op bezoek komen. Gelukkig is er wel vaak gebeld. "Al zes keer!", roept Jan vanaf zijn balkon. Hij is vandaag 96 jaar geworden, maar dat zie je niet aan hem. Jan is voor zijn leeftijd nog heel vitaal en goed bij de tijd. Dat komt volgens hem door zijn fijne kinderen en de lieve vrouw die hij had. En omdat hij elke dag nog even op de hometrainer zit die op de slaapkamer staat.

Saskia speelt vanuit de tuin het ene na het andere liedje. Ze heeft een speciale verjaardagsselectie gemaakt. "Mijn vader heeft wat gesjouwd voor mij met mijn hobby. Met grote en kleine harpen, niets was hem te veel. Dan mag ik wel één dag iets voor hem doen."

Eén van de buurvrouwen steekt haar hoofd ook even om het hoekje. Het is een welkome afleiding voor de mensen in het wooncentrum. "Ik zit de hele tijd alleen, dat vind ik niks", zegt Jan. Hopelijk kunnen Saskia en Jan elkaar snel weer in de armen sluiten voor een échte verjaardagsknuffel. "Ik hou heel veel van mijn vader. Daarom wilde ik dit graag voor hem doen", zegt Saskia terwijl ze de laatste noten speelt.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -