RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hugo Prakke in nauwelijks bezette raadszaal Baarn benoemd tot wethouder

BAARN - Hugo Prakke (D66) is in Baarn aangesteld als wethouder van onder meer financiŽn, onderwijs, kunst en cultuur. Daarmee heeft het college weer vier wethouders, van wie er nu drie buiten de gemeente wonen.

De 49-jarige Prakke, tot vorig jaar nog fractievoorzitter in de gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug, volgt Baarnaar Theo Stroo op. Die legde eind vorig jaar zijn taken neer, omdat hij de bestuursfunctie naar eigen zeggen niet meer invulde zoals hij wel zou willen.


De nieuwe wethouder van Baarn werd vanavond benoemd in een schaars bezette raadszaal. Vanwege de coronamaatregelen kwamen met opzet net genoeg raadsleden naar het gemeentehuis om rechtsgeldige besluiten te kunnen nemen.

De drie raadsleden van de lokale partij VoorBaarn lieten het zelfs helemaal afweten vanavond. De fractie verklaarde via Twitter kort dat ze de raadsavond niet kon rijmen met de beperkingen die de Rijksoverheid heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Ook het enige raadslid van ChristenUnie-SGP was om die reden afwezig.

Het kabinet maakt overigens een uitzondering voor wettelijk verplichte bijeenkomsten zoals vergaderingen van de gemeenteraad.
Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -