Kort nieuws: geld voor culturele festivals

REGIO - Vijf multiculturele festivals krijgen een flinke subsidie van de provincie Utrecht. Music Worldseries, Women Unlimited, Domstad Fusion, Worldmusic4all en Palimpsest krijgen in totaal 55.000 euro.
De provincie wil met de subsidie de uitwisseling tussen cultuuruitingen en etnische groepen bevorderen
* In Leusden heeft de politie een grote hoeveelheid softdrugs in beslag genomen. De drugs werden gevonden in een woning aan de Bretagne. De 42-jarige bewoner is aangehouden en justitie handelt de zaak verder af.
* In Hooglanderveen is een snorfietser gewond geraakt bij een ongeluk. De 41-jarige vrouw gleed onderuit op de Boerderijenboulevard. Door haar val raakte zij met haar hoofd een toegemoet komende bromfietser.
* De industriële groep Nyloplast in Amersfoort heeft dochteronderneming Naamplaat Bewegwijzering verkocht.
Nieuwe eigenaar is H3 dat is gespecialiseerd in de productie en verkoop van artikelen voor de verkeersveiligheid. Wat Nyloplast voor de verkoop van Naamplaat krijgt, is niet bekendgemaakt.
* Een koninklijke onderscheiding is vandaag uitgereikt aan uroloog Bijleveld. Hij kreeg de onderscheiding, omdat ie zich bijzonder heeft ingezet op zijn vakgebied. Dat deed hij in binnen- en buitenland. Bijleveld, die nu in het Antoniusziekenhuis in Nieuwegein werkt, heeft ervoor gezorgd dat de urologische zorg in de regio is verbeterd.
* In Zeist zijn twee vrouwen opgepakt met gestolen spullen onder hun rokken. Het personeel van de winkel had gezien dat het duo goederen onder hun kleding stopte. Het duo werd aangehouden en onder de rokken kwamen boodschappen te voorschijn ter waarde van zo'n 250 euro. De vrouwen van 38 en 40 jaar uit Utrecht zijn meegenomen naar het bureau.
* Bewoners van de Utrechtse verslaafdenopvang Hostel Maliehof gaan aan de slag voor het goede doel. Vrijdag houden zij een heitje-voor-een-karweitje-actie voor Unicef. In de buurt van hun pand aan de Maliebaan hebben ze brieven verspreid. Daarin staat de vraag of ze een klusje tegen betaling kunnen doen. De verslaafden zullen klussen met begeleiders.
* De provincie Utrecht begint volgende maand met de kap van 93 bomen langs provinciale wegen in het oostelijk deel van de provincie.Ter compensatie worden 266 nieuwe bomen geplant. De reden van de kap is de slechte staat waarin de bomen verkeren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.