Levensgevaarlijk vuurwerk in Woerden

WOERDEN - De politie Hollands Midden en het Openbaar Ministerie waarschuwen voor zeer gevaarlijk vuurwerk dat in omloop is in de regio.
Het gaat om illegale Explods en Cobra's. Mensen die dit vuurwerk in huis hebben gehaald, kunnen hetspul naar de politie brengen zonder een boete te krijgen.
De politie kwam de illegale knallers op het spoor bij een 17-jarige jongen uit Bodegraven. Hij handelde in het zeer zware vuurwerk en bekende dat hij in Gouda, Woerden en Bodegraven aan jongens de gevaarlijke producten heeft verkocht.
Een woordvoerster van de politie liet weten dat bezorgheid tot deze bijzondere actie heeft geleid. ,,Dit vuurwerkmateriaal kan slachtoffers maken'', aldus de zegsvrouw. Bij het afsteken van de Explods en Cobra's moet minimaal dertig meter afstand worden gehouden.
De nitraatklapper Explods heeft echter een zeer korte lont die ook een drukgolf kan veroorzaken. Ook het OM benadrukt de gevaren. ,,Het is echt heel zwaar vuurwerk. Daarom waarschuwen wij mensen'', vertelde de zegsvrouw. ,,Wij willen dit bij mensen uit huis hebben. Daarom kan het vuurwerk worden ingeleverd zonder daarvoor een proces-verbaal tekrijgen. Het gaat om de veiligheid.''

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.