RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rode Kruis opent inzamelpunt in Nieuwegein: 'Lever mondkapjes en veiligheidsbrillen in'

1/2
NIEUWEGEIN - Het Rode Kruis heeft een inzamelpunt geopend voor medische hulpmiddelen in Nieuwegein. Daar kunnen mensen onder meer mondkapjes, veiligheidsbrillen, handschoenen en handgels inleveren. De noodhulporganisatie gaat deze vervolgens verdelen over zorginstellingen, waar de materialen hard nodig zijn voor de bestrijding van het coronavirus. "Er is dringend behoefte aan beschermingsmateriaal", zegt Ron van Vugt, hoofd bevolkingszorg van de provincie Utrecht binnen het Rode Kruis.

VUURWERKBRILLEN EN HANDGEL
De noodhulporganisatie zoekt vooral mondkapjes. "Per patiënt die op de intensive care ligt, zijn elke dag twintig mondkapjes nodig. Dus reken maar uit", vertelt Van Vugt. Hij vervolgt: "We hopen ook dat mensen vuurwerkbrillen komen inleveren, als ze die nog thuis hebben liggen." Ook handgels zijn welkom, mits ze niet over de datum zijn en nog dichtzitten. Eerder deze week kreeg Van Vugt al schorten aangeboden van een autospuitbedrijf. "Hulp uit onverwachte hoek", zo zegt hij.

"Vuurwerkbrillen die mensen nog thuis hebben liggen, zijn ook welkom", vertelt Ron van Vugt van het Rode Kruis op Radio M Utrecht.


Het inleveren van materialen gebeurt op veilige afstand. Bij het inleverpunt staan tafels waar mensen spullen op kunnen achterlaten. Na vertrek halen de medewerkers van het Rode Kruis de spullen van de tafels om ze te verzamelen. Zij dragen voor de zekerheid handschoentjes. De spullen worden vóór de verdeling onder zorginstellingen steriel gemaakt.

MILJOENEN HANDSCHOENEN
Het Rode Kruis is al langer bezig met een centrale inzamelactie. Daarbij zijn eerder al 260.000 maskers, 8000 schorten en 3,6 miljoen handschoenen ingeleverd. Die gaan naar zorginstellingen als ziekenhuizen en verzorgingshuizen over het hele land. "Het water staat hen aan de lippen", zegt Van Vugt. "Voor de korte termijn moeten we het dus hebben van mensen en bedrijven die spullen inleveren. Voor de lange termijn doen we een beroep op fabrieken om spullen te produceren."

Het inzamelpunt in Nieuwegein is te vinden naast het gebouw van het Rode Kruis aan de Constructieweg 6. Het is vandaag en morgen open tussen 14:00 en 19:00 uur.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -