RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

In provincie 82 nieuwe coronabesmettingen, dodental in Nederland stijgt met 78 naar 434

PROVINCIE UTRECHT - Sinds gisteren zijn er 78 nieuwe coronadoden in Nederland geregistreerd. Het totaal aantal mensen dat is overleden als gevolg van het coronavirus komt daarmee op 434. Het totaal aantal geregistreerde besmettingen in Nederland staat sinds vandaag op 7413. Meldingen over sterfgevallen komen pas na enkele dagen binnen, meldt het RIVM.

In de provincie Utrecht is het aantal geregistreerde coronabesmettingen sinds gisteren met 82 gestegen. In totaal zijn er nu 656 besmettingen in de regio, aldus het RIVM die zich baseert op cijfers van de GGD. In de meeste plaatsen in de regio kwamen er een paar besmettingen bij. Uitschieters zijn onder andere Utrecht (24), Amersfoort (7) en Houten (6). Renswoude is de enige gemeente waar officieel nog geen coronabesmettingen zijn geregistreerd.
Het RIVM brengt elke dag de cijfers naar buiten van het aantal getelde besmettingen met het virus dat de longziekte veroorzaakt. De GGD doet dat niet meer omdat de getallen sinds het aangepaste testbeleid geen goede graadmeter meer zijn voor het totale aantal besmettingen. Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat het RIVM noemt. Niet iedereen die met het virus besmet is wordt getest. Dat gebeurt vooral bij zorgverleners en mensen die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis behandeld moeten worden.
Benieuwd naar de cijfers in jouw gemeente? Bekijk het via onderstaande kaart. De cijfers komen van het RIVM.Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -