RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse monumenten krijgen bijna drie miljoen euro subsidie

1/2
UTRECHT/BAARN - De Domtoren en Paleis Soestdijk krijgen geld van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. De Domtoren krijgt bijna 800.000 euro subsidie en voor Paleis Soestdijk is zelfs 2,1 miljoen euro beschikbaar gesteld.

In totaal is er zestig miljoen euro beschikbaar gesteld voor de restauratie van grote rijksmonumenten in heel Nederland. In totaal ontvangen 27 monumenten subsidie, waaronder bijvoorbeeld ook de Visafslag in Scheveningen en het Westfries Museum in Hoorn.

RESTAURATIE
Naast de goedgekeurde aanvragen, werden er ook veertien afgekeurd. Het meerendeel daarvan werd afgewezen omdat de regeling alleen beschikbaar was voor monumenten die een restauratiebegroting hebben van ten minste 2,5 miljoen euro.

Zowel de restauratie van de Domtoren als Paleis Soestdijk zal in totaal tientallen miljoenen kosten. Voor de restauratie van het paleis is op dit moment nog een tekort van elf miljoen euro. De subsidie van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed draagt niet bij aan de oplossing voor het tekort, de eigenaar van het paleis had deze subsidie al meegenomen in de begroting.

 | Foto: RTV Utrecht / Caroline Geijsman


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -