RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ondernemer uit Lopik deelt boerenkool met worst uit aan zorgmedewerkers en ouderen

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Bijna 100 mensen in Lopik hebben vandaag boerenkool met worst thuisbezorgd gekregen. Ondernemer Anita de Rijk heeft er samen met haar vrijwilligers uren voor in de keuken gestaan. Maar ze doet het graag. "Dag mevrouw Hogendoorn, een lekkere verrassing voor u", zegt Anita stralend terwijl ze een tasje overhandigt. "Boerenkool met worst en een kuiltje jus."

Anita is één van die mensen die juist tijdens de crisis de straat op gaat om anderen te helpen. "Ach we hadden al veel boerenkool in de vriezer", wuift ze de complimenten weg. Catering De Vuurtoren, het bedrijf dat Anita en haar partner al jaren runnen, ligt momenteel vrijwel plat. Het zijn slechte tijden.

De boerenkool was eigenlijk bedoeld voor een uitwisselingsprogramma in het kader van 75 jaar bevrijding. Maar dat gaat niet door. Anita plaatste een oproep op Facebook. Iedereen mocht een oudere of zorgmedewerker opgeven en dan zou Anita die komen verrassen met bloemkool, worst én jus. De aanmeldingen stroomden binnen en voor ze het wist zat Anita met 100 bestellingen. Gelukkig is de lokale Plus bijgesprongen en kon Anita tegen de kostprijs extra boerenkool inslaan.

In de keuken van het cateringbedrijf is het een gezellige drukte. Vrijwilligers Bertus, Simone en Angelique vullen bakje na bakje met boerenkool. Ze zitten alle drie zonder werk door de coronacrisis. Simones tattooshop is gesloten, de tennisbaan bij Bertus is dicht en ook Angeliques kroeg moest sluiten. Ze had Café de Sjaak nog maar een paar weken in bezit, dat doet pijn. Anita dribbelt druk tussen de medewerkers door en houdt een oogje in het zeil. "Deze mensen zijn mij zomaar komen helpen. Dat vind ik zo lief."

Hup, in de auto voor de volgende rit. Die gaat naar Truus de Groot van woonzorgcentrum De Schutse in Lopik. Het is een verrassing van haar collega's, die glunderend voor haar klappen. "Dit applaus is ook voor jullie hoor!", roept Truus. Zo is het. Én een beetje voor Anita. Want die heeft met haar boerenkool vandaag ook een heldendaad verricht.

In Lopik is 100 inwoners vandaag boerenkool met worst voorgeschoteld


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -