RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Al meer dan duizend kaarten voor ouderen in verzorgingshuizen

1/2
AMERSFOORT - Ze heeft inmiddels stramme vingers van alle persoonlijke boodschappen die ze heeft geschreven, maar aan stoppen denkt ze nog lang niet. Theatermaakster Mariska Boer is al ruim een week bezig met een kaartenactie voor ouderen in verzorgingshuizen in Amersfoort en Leusden.

Verzorgings- en verpleeghuizen sloten vorige week de deuren voor bezoek vanwege het coronavirus. De Leusdense Mariska Boer dacht direct aan haar oma. Ieder jaar rond kerst schrijven zij samen tientallen kaarten voor willekeurige ouderen in Amersfoort en Leusden. "Mijn oma vroeg of we dat niet voor heel Amersfoort en Leusden konden doen." Daarom besloot Mariska de actie groots aan te pakken.

INSPIRATIE
Op haar oproep in de Facebookgroep Coronahulp Amersfoort kwamen veel reacties. Zowel van mensen die zelf kaarten gingen schrijven als van mensen die kaarten wilden doneren. De teller staat inmiddels al ruim boven de duizend. "En er kan nog meer bij", vertelt Mariska enthousiast. Over inspiratie voor de teksten op de kaarten hoeft ze niet lang na te denken. "Mijn remedie is: zet het hoofd uit en het hart aan, dan gaat de rest vanzelf."

Mijn remedie is: zet het hoofd uit en het hart aan, dan gaat de rest vanzelf."
Mariska Boer

VEILIG
Inmiddels is Mariska ook begonnen met de verspreiding van de kaarten. Ze wil benadrukken dat de actie op een veilige manier plaatsvindt. Voor de ouderen de kaart krijgen, wordt de stapel met kaarten eerst 48 uur bewaard in het verzorgingshuis. "Langer dan dat overleeft het virus niet."

HARTVERWARMEND
Bij haar actie krijgt Mariska hulp van familie, vrienden en andere mensen uit Amersfoort en Leusden. Ze vindt het hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen aan ouderen denken die nu geen bezoek mogen ontvangen. De tekst op iedere kaart is nooit hetzelfde, maar de boodschap is volgens Mariska heel helder. "Dat mensen weten dat er aan ze wordt gedacht. Dat is wat ik het meeste zie. Het grappige is dat ik dat ook veel terugzie bij anderen die schrijven."

De kaartenactie wordt voorlopig voortgezet. Iedereen die dat wil, kan via de Facebookpagina Coronahulp Amersfoort kaarten blijven doneren.

Al meer dan duizend kaarten voor ouderen in verzorgingshuizen


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -