RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

In provincie 87 nieuwe coronabesmettingen, dodental in Nederland stijgt met 112

PROVINCIE UTRECHT - In de provincie Utrecht is het aantal geregistreerde coronabesmettingen sinds gisteren met 87 gestegen. In totaal zijn er nu 743 besmettingen in de regio, aldus het RIVM dat zich baseert op cijfers van de GGD.

Het RIVM brengt elke dag de cijfers naar buiten van het aantal getelde besmettingen met het virus dat de longziekte veroorzaakt. De GGD doet dat niet meer omdat de getallen sinds het aangepaste testbeleid geen goede graadmeter meer zijn voor het totale aantal besmettingen. Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat het RIVM noemt. Niet iedereen die met het virus besmet is wordt getest. Dat gebeurt vooral bij zorgverleners en mensen die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis behandeld moeten worden.
Het RIVM meldt ook dat een persoon in Renswoude positief op het coronavirus heeft getest. Tot nu toe was dat nog de enige gemeente in de provincie zonder officiŽle besmetting. Relatief grote stijgingen waren er onder meer in De Ronde Venen (van 13 naar 17), Oudewater (van 12 naar 18), Veenendaal (van 7 naar 13) en Utrecht (van 215 naar 243).

De afgelopen dag zijn er in heel Nederland 112 patiŽnten overleden. Daarmee komt het totale aantal doden op 546. Het aantal gemelde positief geteste patiŽnten staat nu op 8603, dat zijn er 1172 meer dan gisteren. Er zijn 2500 mensen in ziekenhuizen opgenomen (geweest) vanwege het virus, 349 meer dan een dag geleden.

Het RIVM is voorzichtig optimistisch over de cijfers. "Net als gisteren is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiŽnten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Als deze lijn zich doorzet kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen (afstand houden, sociaal contact beperken, handen wassen) werken."

Benieuwd naar de cijfers in jouw gemeente? Bekijk het via onderstaande kaart. De cijfers komen van het RIVM.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -