RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Lichte stijging coronapatiënten op IC's in provincie

PROVINCIE UTRECHT - In de vier grote ziekenhuizen in onze provincie liggen op dit moment 66 coronapatiŽnten op de intensive care. Dat blijkt uit cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ).

Het gaat om patiŽnten in het UMC Utrecht, Diakonessenhuis, het Meander MC en het St. Antonius Ziekenhuis. Het aantal IC-patiŽnten op deze locaties is sinds gisteren met twee gestegen.
Een overzicht van het aantal coronapatiŽnten in de 4 grote ziekenhuizen:
- UMC Utrecht: 48 patiŽnten, van wie 28 op de IC
- Diakonessenhuis: 48 patiŽnten, van wie 5 op de IC
- Meander MC: 31 patiŽnten, van wie 17 op de IC
- St. Antonius: 64 patiŽnten, van wie 16 op de IC

De grootste stijging was te zien bij het UMC Utrecht, waar er vier coronapatiŽnten op de intensive care bij kwamen. In de andere drie ziekenhuizen bleef het aantal patiŽnten vrijwel gelijk.

Het UMC Utrecht is inmiddels klaar voor meer patiŽnten doordat het hard heeft gewerkt aan een extra IC-afdeling. Ruim 150 medewerkers van het ziekenhuis werkten de afgelopen twee weken door om de nieuwe ruimte mogelijk te maken. "In deze tijd zie je dat mensen enorm bereid zijn om te helpen. Alles is mogelijk", zegt anesthesiemedewerker Luuk Nafzger.


In heel Nederland liggen er op dit moment 767 mensen op de intensive care als gevolg van corona, zo blijkt uit cijfers die verzameld zijn door de Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE). De cijfers zijn mogelijk niet helemaal accuraat: wegens drukte op de verschillende ic-afdelingen is er mogelijk een vertraging van twee ŗ drie dagen in de aanlevering van cijfers.

Bekijk hieronder de meest recente cijfers van de NICE.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -