RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

In provincie 81 nieuwe coronabesmettingen, dodental in Nederland stijgt met 93 tot 639

PROVINCIE UTRECHT - In de provincie Utrecht is het aantal geregistreerde coronabesmettingen sinds gisteren met 81 gestegen. In totaal zijn er nu 824 besmettingen in de regio gemeld, aldus het RIVM dat zich baseert op cijfers van de GGD.
Het RIVM brengt elke dag de cijfers naar buiten van het aantal getelde besmettingen met het virus dat de longziekte veroorzaakt. De GGD doet dat niet meer omdat de getallen sinds het aangepaste testbeleid geen goede graadmeter meer zijn voor het totale aantal besmettingen. Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat het RIVM noemt. Niet iedereen die met het virus besmet is wordt getest. Dat gebeurt vooral bij zorgverleners en mensen die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis behandeld moeten worden.
De grootste stijgers in de regio zijn Utrecht (van 243 naar 265), Woerden (van 25 naar 34), Nieuwegein (van 17 naar 25) en Zeist (van 34 naar 40). Gekeken naar de top 10 van gemeenten met de meeste bevestigde gevallen per 100.000 inwoners, dan staat Oudewater nu met 205 besmettingen per 100.000 inwoners op de negende plek. Het absolute aantal bevestigde gevallen in die gemeente is 21.

Gisteren stond Oudewater ook al in deze top 10. Gevraagd naar een reactie, liet de gemeente weten er geen verklaring voor te kunnen geven: "Er valt niks te onderbouwen."

Benieuwd naar de cijfers in jouw gemeente? Check het via onderstaande kaart. De cijfers komen van het RIVM.

LANDELIJK

Het officiŽle dodental in Nederland als gevolg van het coronavirus is sinds gisteren met 93 gestegen. Daarmee komt het totaal aantal doden op 639. Meldingen over sterfgevallen komen soms pas na enkele dagen binnen, meldt het RIVM in een toelichting.

Het totaal aantal mensen dat positief is getest op het virus staat nu op 9762. Dat zijn er 1159 meer dan gisteren. Er zijn 2954 mensen in ziekenhuizen opgenomen (geweest) vanwege het virus, 454 meer dan een dag geleden.

INTENSIVE CARE

Het aantal mensen dat wordt opgenomen in het ziekenhuis, lijkt volgens het RIVM minder snel toe te nemen dan je zonder maatregelen zou verwachten. "Als deze lijn zich doorzet, kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen (afstand houden, sociaal contact beperken, handen wassen) werken", schrijft het RIVM.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -