Weer lichte stijging coronapatiënten op IC's in provincie

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - In de grote ziekenhuizen in de provincie Utrecht liggen op dit moment 71 patiënten met COVID-19 op de intensive care. In totaal liggen er 216 coronapatiënten in de vier ziekenhuizen.
Dat blijkt uit cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ). Het gaat om patiënten in het UMC Utrecht, Diakonessenhuis, het Meander MC en het St. Antonius Ziekenhuis. Het aantal IC-patiënten op deze locaties is sinds gisteren met vijf gestegen.
Een overzicht van het aantal coronapatiënten in de 4 grote ziekenhuizen:
- UMC Utrecht: 55 patiënten, van wie 30 op de IC
- Diakonessenhuis: 53 patiënten, van wie 7 op de IC
- Meander MC: 36 patiënten, van wie 16 op de IC
- St. Antonius: 72 patiënten, van wie 18 op de IC
Het zijn kleine verschillen in vergelijking met gisteren. In zowel het UMC, het Diakonessenhuis als het St. Antonius zijn er twee patiënten op de intensive care bijgekomen. In het Meander MC is één patiënt minder op de ic dan de dag ervoor.
In heel Nederland liggen er op dit moment 839 mensen op de intensive care als gevolg van corona, zo blijkt uit cijfers die verzameld zijn door de Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE). De cijfers zijn mogelijk niet helemaal accuraat: wegens drukte op de verschillende ic-afdelingen is er mogelijk een vertraging van twee à drie dagen in de aanlevering van cijfers.
Bekijk hieronder de meest recente cijfers van de NICE.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.