RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Weer lichte stijging coronapatiënten op IC's in provincie

PROVINCIE UTRECHT - In de grote ziekenhuizen in de provincie Utrecht liggen op dit moment 71 patiŽnten met COVID-19 op de intensive care. In totaal liggen er 216 coronapatiŽnten in de vier ziekenhuizen.

Dat blijkt uit cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ). Het gaat om patiŽnten in het UMC Utrecht, Diakonessenhuis, het Meander MC en het St. Antonius Ziekenhuis. Het aantal IC-patiŽnten op deze locaties is sinds gisteren met vijf gestegen.
Een overzicht van het aantal coronapatiŽnten in de 4 grote ziekenhuizen:
- UMC Utrecht: 55 patiŽnten, van wie 30 op de IC
- Diakonessenhuis: 53 patiŽnten, van wie 7 op de IC
- Meander MC: 36 patiŽnten, van wie 16 op de IC
- St. Antonius: 72 patiŽnten, van wie 18 op de IC

Het zijn kleine verschillen in vergelijking met gisteren. In zowel het UMC, het Diakonessenhuis als het St. Antonius zijn er twee patiŽnten op de intensive care bijgekomen. In het Meander MC is ťťn patiŽnt minder op de ic dan de dag ervoor.

In heel Nederland liggen er op dit moment 839 mensen op de intensive care als gevolg van corona, zo blijkt uit cijfers die verzameld zijn door de Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE). De cijfers zijn mogelijk niet helemaal accuraat: wegens drukte op de verschillende ic-afdelingen is er mogelijk een vertraging van twee ŗ drie dagen in de aanlevering van cijfers.

Bekijk hieronder de meest recente cijfers van de NICE.



Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.



Lees ook




Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -