RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Woudenberg sluit parkeerplaatsen bij Pyramide van Austerlitz en Henschotermeer

WOUDENBERG - Vanwege de 'enorme drukte' gisteren bij de Pyramide van Austerlitz en het Henschotermeer sluit de gemeente Woudenberg vandaag de parkeerplaatsen bij de populaire recreatiegebieden. Dit om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Gisteren wilden zoveel mensen een frisse neus halen in de twee gebieden dat het volgens de gemeente 'enorm druk' werd op de parkeerplaatsen. Gevolg was dat het bezoekers bijna niet meer lukte om genoeg afstand te houden. Ook werd er in het bos vaak in groepjes gelopen, aldus de gemeente. Dit alles is niet de bedoeling en dus sluit de gemeente de parkeerplaatsen. Woudenberg roept mensen op om zoveel mogelijk thuis te blijven of in de buurt een ommetje te maken.

De gemeente Woudenberg is niet de eerste die parkeerplaatsen sluit om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Eerder gingen Baarn en Soest de gemeente al voor: ook daar zijn de parkeerplaatsen bij natuurgebieden gesloten.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -