RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

RIVM: 90 nieuwe coronabesmettingen bekend in provincie Utrecht

UTRECHT - Het aantal bij de GGD bekende besmettingen met het coronavirus in de provincie Utrecht is sinds gisteren met meer dan 8 procent gestegen. Er kwamen 90 bevestigde gevallen bij. Daarmee komt de teller op 914 te staan. In totaal zijn er in heel Nederland nu 771 sterfgevallen bekend die direct gelinkt kunnen worden aan COVID-19.
Het RIVM brengt elke dag de cijfers naar buiten van het aantal getelde besmettingen met het virus dat de longziekte veroorzaakt. De GGD doet dat niet meer omdat de getallen sinds het aangepaste testbeleid geen goede graadmeter meer zijn voor het totale aantal besmettingen. Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat het RIVM noemt. Niet iedereen die met het virus besmet is wordt getest. Dat gebeurt vooral bij zorgverleners en mensen die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis behandeld moeten worden.
In de meeste gemeenten kwamen er maar een paar besmettingen bij. Vijfheerenlanden was wat dat betreft opvallend, daar nam het aantal bekende besmettingen in één keer toe van 27 gisteren naar 36 vandaag. Ook gaat Utrecht binnenkort naar meer dan 300 gevallen: vandaag eindigde de teller op 290, gisteren stond die nog op 265.

Het RIVM wijst bij de cijfers op een lichtpuntje: de stijging van het aantal zieken gaat minder snel dan je zou verwachten als er geen maatregelen zouden zijn genomen. Hieruit concludeert het instituut voor volksgezondheid in Bilthoven dat maatregelen als het sluiten van de horeca en de oproep tot afstand houden effect hebben. Maar pas over 'een aantal dagen' zal volgens de medische experts blijken hoe groot dat effect is.

Benieuwd naar de cijfers in jouw gemeente? Bekijk het via onderstaande kaart. De cijfers komen van het RIVM.Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -