RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Lichte stijging aantal coronapatiënten op IC's in Utrecht: 'Druk, maar we kunnen het nog aan'

PROVINCIE UTRECHT - Het aantal coronapatiŽnten dat in onze provincie op de Intensive Care-afdeling ligt, is het afgelopen etmaal gestegen van 71 naar 77. "Het is dus heel druk, maar we kunnen het nog aan", zegt UMC-woordvoerder Sietzke Vermeulen.
Overzicht van aantal coronapatiŽnten in de vier grote Utrechtse ziekenhuizen (tussen haakjes verschil met cijfers van zaterdag):
- UMC Utrecht: 67 patiŽnten (+12), van wie 31 op de IC (+1)
- Diakonessenhuis: 64 patiŽnten (+11), van wie 9 op de IC (+2)
- Meander MC: 41 patiŽnten (+5), van wie 18 op de IC (+2)
- St. Antonius: 71 patiŽnten (-1), van wie 19 op de IC (+1)

Gisteren lag het totaal aantal mensen dat vanwege corona was opgenomen in het ziekenhuis op 216. Dat aantal is nu gestegen naar 243. Het gaat dan dus ook om mensen die niet op de IC liggen.

Volgens het UMC komt de lichte stijging van de afgelopen 24 uur niet als een verrassing, gezien de besmettingsprognoses van het RIVM.

De twee Utrechtse ziekenhuizen (UMC en Diakonessenhuis) hebben een behoorlijk stijging van het aantal coronagevallen. Opvallend is dat bij het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein een daling is van het totaal aantal patiŽnten (ťťn minder dan gisteren).

CORONAPIEK SPREIDEN
Ziekenhuizen in heel Nederland zetten zich schrap voor de coronapiek. Op veel plekken worden extra IC's neergezet of bestaande afdelingen uitgebreid. Twee patiŽnten van het Isala-ziekenhuis in Zwolle zijn zelfs overgebracht naar een Duits ziekenhuis. Niet omdat de IC daar al vol is, maar om de coronadruk te spreiden.

NIEUWE OVERLIJDENSCIJFERS
Het dodental door het nieuwe coronavirus in heel Nederland is met 132 gestegen tot 771. Het RIVM maakte de laatste cijfers zondagmiddag bekend. Het aantal geregistreerde besmettingen in Nederland is gestegen tot 10.886. Dat zijn er 1104 meer dan zaterdag, toen het er 9762 waren. Daarmee komt het aantal besmettingen boven de 10.000 uit.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -